Header
Header
Header
Header

Zlínský deník

Únor 22nd, 2012 | Vloženo jsou do Články z tisku

Sáloví fotbalisté Zlína jsou ve finále, odvetu zvládli

Luhačovice, Zlín – Sáloví fotbalisté SMR Plus Zlín potvrdili ve čtvrtfinále Celostátní ligy roli favorita i ve druhém zápase. S Klatovy v hale v Luhačovicích zvítězili 4:2, přičemž první duel vyhráli 4:1.

Do finálového turnaje čtyř nejlepších týmů, jenž se s největší pravděpodobností odehraje v Jilemnici (3. a 4. března), se tak v boji o titul střetnou nejlepší čtyři celky po základní části.

Semifinálové dvojice jsou přitom stejné jako loni. Zlín se střetne se Stonavou, úřadující mistr Chemcomex Praha vyzve Poličku.
SMR PLUS ZLÍN – KLATOVY 4:2 (2:1)

I odvetný zápas podle hrajícího kouče Zdeňka Juliny splňoval nejpřísnější parametry vyřazovacích bojů. „Zápas měl obrovský náboj. Hrálo se ve vysokém tempu, na obou stranách byl nespočet šancí,“ poznamenal Julina.

Jako první udeřil Zlín Ulmanem, ovšem poté se zaskvěl brankář Soukeník. Potřetí ve vzájemném duelu s Klatovy chytil penaltu, tentokrát po ruce Hrančíka.

„Formu si načasoval v pravý čas. Chtěli jsme zápas rozhodnout co nejdříve, ale po druhém gólu jsme se trošku zasekli. Nebyli jsme tak aktivní a soupeř se dostal do hry,“ litoval Julina, jenž po změně stran udivil rekordní trefou po rozehrání. Trefa zlínského špílmachra na 3:1 totiž ukrojila pouze 13 vteřin ze druhé půle.

„Po rozehrávce se míč dostal až ke mně. Šel jsem proti obránci, udělal mu kličku a vystřelil. Gólman si na střelu sice sáhnul, ale míč zaplaval k tyči,“ usmál se spokojený Julina, jenž bude s týmem obhajovat loňské stříbro.

Do bojů o titul pak Zlín vyrazí v téměř nezměněné sestavě.

„Kluci si finále vykopali, takže není důvod něco měnit,“ potvrdil hrající trenér.

„Do sestavy se nám vrátil Valenta a byl platným hráčem. Naopak už teď víme, že nebudeme mít k dispozici Aleše Krčmáře. Za něj bychom rádi získali Ondřeje Stojaníka, ale bude záležet na jeho klubu,“ uvedl Julina směrem k obránci třetiligové Hanácké Slavie Kroměříž.

Branky: 4. a 23. Ulman, 13. Haloda, 21. Julina – 15. Petrželka, 39. Kopecký.

Zlín: Soukeník (Zelík) – Haloda, Hrančík, Krčmář, Světlík, Julina, Koiš, Chvíla, Valenta, Zubíček Z., Zubíček J., Ulman.

Můžeš sledovat odpověti na tento článek pomocí RSS 2.0 Můžeš zanechat vzkaz , nebo trackback.

Zanechej vzkaz

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Můžete používat následující HTML značky a atributy: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>