Header
Header
Header
Header

Klatovský deník

Únor 14th, 2012 | Vloženo jsou do Články z tisku

Klatovy – V úvodním zápase play off celostátní futsalové ligy podlehli klatovští hráči Zlínu

Favoritem čtvrtfinále play off celostátní futsalové ligy mezi SF Trivel Klatovy a SMR Plus Zlín jsou hráči Zlína, kteří po základní části skončili v tabulce na druhém místě. Potvrdili to i v prvním zápase, který se v sobotu hrál v Klatovech.

První poločas vyšel lépe hostům, kteří od úvodních minut nenechali brankáře domácích Hromadu vydechnout. Ten ukázal, že má výbornou formu, ale přesto střely Ulmana a Halody skončily v první půli za jeho zády.

Do druhé půle domácí nastoupili s očividnou snahou o zvrat ve výboji zápasu. Soupeř však již po dvou minutách hry své vedení zvýšil, když brankář Soukeník poté, kdy kryl přízemní střelu Kočího, rychle založil útok, který po dvou dotecích jeho spoluhráčů byl zakončen střelou k levé tyči Hromadovy svatyně.
Ani tato branka domácí nesložila. Byli aktivnější, ale v koncovce naráželi na výborného zlínského gólmana. Jiskřička naděje pro Trivel přišla ve 24. minutě. Vacovský našel na půlící čáře Petrželku, který si míč narazil s Kočím, po levé straně pronikl před branku Zlína a nedal Soukeníkovi šanci. Hosté přitvrdili, v krátké době k pěti faulům ještě přidali šestý i sedmý, a to se jim málem stálo osudným. Domácím tyto fauly vynesly dvakrát výhodu devítimetrového kopu. Kočí ani Meszároš na strážce svatyně hostů ovšem nevyzráli, Soukeník tyto trestné kopy i další příležitosti zlikvidoval. V době, kdy se domácí pokoušeli o vyrovnání, mohli hosté zvýšit, ale brankář Hromada byl proti. Přesto v poslední minutě musel při přečíslení hostů z brejku počtvrté lovit míč ze své sítě.

Manažer Klatov Martin Štancl ocenil velkou bojovnost a nasazení domácích hráčů. „Ale bohužel kvalita a lepší koncovka zdobily soupeře, který byl v prvním dějství play off úspěšnější,“ dodal Štancl.

„Dvojzápas je však teprve v poločase. Vzhledem k tomu, že se skóre z obou zápasů nesčítá, ale hraje se na vítězné zápasy, naše šance do odvety ještě žije. Pokusíme se za týden neprodat svoji kůži lacino. Víme, že nás kromě náročného přesunu do místa zápasu do Luhačovic čeká silný soupeř, ale nic není nemožné. Vždyť v tomto ligovém ročníku jsme dokázali Zlín porazit a jednou jsme s tímto týmem hráli nerozhodně,“ uvedl Štancl k vyhlídkám do odvety, která se hraje v sobotu 18. února od 11 hodin.

SF Trivel Klatovy – SMR Plus Zlín 1:4

Poločas: 0:2. Branky: Petrželka – Ulman 2, Haloda, Julina. Rozhodčí: Hladík, Tůma, Hradil. Delegát: Suchánková.

Můžeš sledovat odpověti na tento článek pomocí RSS 2.0 Můžeš zanechat vzkaz , nebo trackback.

Zanechej vzkaz

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Můžete používat následující HTML značky a atributy: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>