Header
Header
Header
Header

Poslední Slavičín překvapivě obral o body Větřní

Leden 11th, 2012 | Vloženo jsou do Články z tisku

Zdroj: Zlínský Deník

Vodňany – Překvapivý bod slavili sáloví fotbalisté Slavičína v Celostátní lize proti celku Větřní, s nímž naopak ztratil v tabulce výše postavený Zlín.

Tým bez hrajícího trenéra a nejlepšího střelce Zdeňka Juliny si přesto z osmého turnaje ve Vodňanech přivezl tři body za výhru nad Prachaticemi, zatímco poslední Jerevan získal opět jen jeden bod.

Slavičínu se o uplynulém víkendu povedl doslova husarský kousek.

„Jelikož fotbalistům začala zimní příprava, nemohli jsme nasadit některé hráče v čele s druholigovým hráčem Znojma Josefem Hnaníčkem,“ vyložil tiskový mluvčí klubu Petr Koseček.

Nováček nejvyšší soutěže přesto s šesti hráči do pole a gólmanem Gregušiakem sahal proti sedmému Větřní dokonce po třech bodech, přestože poločas prohrál 2:3.

„Povedlo se nám průběžně vést 2:1 a pak i 4:3. Bohužel soupeř v závěru utkání vyrovnal na konečných 4:4,“ litoval Koseček.

Proti Prachaticím pak jeho tým měl málo šancí na úspěch. Slavičín do obrátky prohrával už 0:3, nakonec brankami Pekárka a Trlla korigoval na 2:8. „Prachatice mají ve svém středu několik reprezentantů, herně jsou někde jinde,“ připustil mluvčí Jerevanu.

„Nyní každopádně jednáme o posilách, které by nám pomohly ve zbytku sezony,“ prozradil Koseček.

Bez svého kouče a nejlepšího střelce Zdeňka Juliny, který je v zahraničí, se naopak museli na posledním turnaji obejít sáloví fotbalisté Zlína. V kádru čtvrtého celku ligy chyběli i Ondřej Stojaník a vykartovaní hříšníci Tomáš Ulman s Lukášem Kutrou. Oslabený celek pak nedokázal najít recept na defenzivu Větřní a prohráli nejtěsnějším možným rozdílem.

„Sice jsme inkasovali jediný gól hned v první minutě, podstatné však bylo, že se nám v dalším průběhu nepodařilo proměnit ani jednu z bezpočtu šancí. Gól jsme nedali dokonce ani do prázdné branky,“ zoufal si manažer zlínského SMR Plus Josef Soukeník.

Úspěšný reparát pak Zlín složil proti Prachaticím. „Podařilo se nám dát vedoucí gól, čímž jsme mohli vyčkávat na protiútoky soupeře,“ líčil manažer týmu, kterému udělal velkou radost jeho syn. Brankář Ondřej Soukeník totiž chytil penaltu a i díky jeho příspěvku zdolal Zlín soupeře těsně 3:2.

O víkendu pokračuje Celostátní liga dalším turnajem v Jilemnici. „Opět budeme postrádat Zdeňka Julinu. Stejně tak i Tomáše Valentu a Ivo Světlíka, kteří naposledy obdrželi modrou kartu. Především Světlík byl velmi překvapen, modrou ještě nikdy v životě nedostal,“ připojil perličku Soukeník.


 

 

 

 

Můžeš sledovat odpověti na tento článek pomocí RSS 2.0 Můžeš zanechat vzkaz , nebo trackback.

Zanechej vzkaz

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Můžete používat následující HTML značky a atributy: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>