Header
Header
Header
Header

Novinky v pravidlech

Srpen 30th, 2011 | Vloženo Semi do Celostátní liga | Zprávy z federace ČFSF

Při Ligovém Grémiu byli zástupci mužstev seznámeni s některými novinkami v pravidlech, které se týkaly zejména hry, ustrojení a udělování karet.

  • domácí mužstvo na rozcvičení má pravou polovinu hřiště, na zahájení hry se mužstva vymění, to znamená že střídačka je na „útočné“ polovině hřiště. (je to kvůli zrychlení hry- zamezení vběhnutí bránícího hráče ze střídačky, bude striktně dodržováno dodržování území ke střídání).
  • brankář z vlastní „6″ může rozehrát přímý kop.
  •  kapitán nemusí být trvale přítomen na hrací ploše, může být i na lavičce, není-li na ploše, ani na lavičce (např. vyloučení, nebo zranění), předá pásku a do zápisu se uvede nový kapitán.
  • při devítimetrovém kopu musí být hráči 4 m za míčem (jako při penaltě). Brankář musí stát na čáře a nesmí se pohnout z čáry dříve, než je míč ve hře (dříve mohl) Při porušení tohoto pravidla-pokud padne gól- platí, jinak se kop opakuje.

Ústroj- mužstvo musí mít dresy stejné barvy a typu (všechny od jednoho výrobce). čísla na trenýrkách (pokud tam jsou) musí být stejná jako na dresu. (Můžou být čísla pouze na některých trenýrkách) ; štulpny musí být stejné barvy, ale nemusí být od jednoho výrobce. Protihráči mají mít rozdílné barvy dresů, ale i trenek a štulpen. Pokud nedodrží rozdílné trenky a štulpny, utkání se přesto odehraje.

  • karty: žlutá, modrá, červená.

žlutá karta-beze změny

modrá karta-za ruku v pokutovém území s úmyslem zabránit vstřelení branky + penalta

  • za zastavení hráče který jde sám na branku faulem- platí i pro brankáře (brankář obdrží modrou i za hraní rukou mimo brankoviště, což je tedy dost přísné)

(dříve za to byla pouze žlutá karta)

  • po udělení modré karty hráč musí opustit hrací plochu i lavičku (vyloučení) a automaticky stojí další zápas, kromě modré karty za 5 osobních chyb, v tom případě v dalším zápase nastoupit může.

červená karta – vyjímečně hrubý, likvidační faul, plivnutí na protihráče, strkání do rozhodčího (ne inzultace, za tu je ukončení utkání). Po udělení červené karty samozřejmě vyloučení, disciplinárka a mužstvo hraje do konce utkání oslabené o jednoho hráče.

Kompletní pravidla Sálového fotbalu můžete najít zde:

pravidla.pdf

Můžeš sledovat odpověti na tento článek pomocí RSS 2.0 Můžeš zanechat vzkaz , nebo trackback.

Zanechej vzkaz

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Můžete používat následující HTML značky a atributy: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>