Header
Header
Header
Header

Rozhovor z webu federace

Únor 25th, 2011 | Vloženo Semi do Celostátní liga | Zprávy z federace ČFSF



SMR PLUS Zlín naskočil do Celostátní ligy na poslední chvíli poté, co z ní odstoupil celek Benago Slavičín. Zlín navíc dokázal postavit velice kvalitní tým a od počátku soutěže se držel na předních příčkách. Ve čtvrtfinále vyřadil další příjemné překvapení letošní sezóny, celek Vamberku. A nyní se chystá na finálový turnaj, který zlínský tým pořádá v Luhačovicích. Na hodnocení sezóny ve zlínském klubu jsme se ptali šéfa týmu Josefa Soukeníka:

Jak ve Zlíně hodnotíte dlouhodobou část Celostátní ligy? Je třetí místo očekávané nebo je spíš příjemným překvapením?

Ono to tak nevypadá, ale na tuto otázku není jednoznačná odpověď. Třetí místo po základní je příjemné, ale asi bych lhal, kdybych řekl, že jsem v něj před začátkem sezony nedoufal. Ale bylo těžké uhodnout, jak zapadnou do týmu noví mladí hráči. Zapadli výborně, takže v tomto směru jde o to příjemné překvapení.

Čtvrtfinále se po prvním zápase zdálo být velmi dramatickou záležitostí, nakonec jste ale soupeře z Vamberku jednoznačně přehráli. Co myslíte, že váš duel rozhodlo?

V prvním utkání jsme narazili na soupeře, který si hodně věřil, a když dal v první minutě branku, tak mu narostla křídla. Taky nám chyběli někteří zranění hráči jako Pulkert, nebo Haloda. V odvetě to bylo přesně naopak, dali jsme branku v první minutě my a veškerá nervozita byla ta tam a mohli jsme hrát svůj futsal. A to bylo právě ono- my jsme hráli futsal, kdežto soupeř fotbal. Vamberk má výborné hráče ale spíš fotbalisty. Jestli se trošku posunou blíže k futsalu, tak můžou příště ještě překvapit.

Jak jste spokojeni s jednotlivými hráči od začátku soutěže až po čtvrtfinále?

Bylo výborné, že celé mužstvo hrálo jako tým. Nevyhnuly se nám samozřejmě výkyvy, řekl bych, že po novém roce jsme nehráli dobře, ale ke konci se to opět srovnalo. Doufám, že nám to vydrží i ve finálovém turnaji. Pokud bych měl někoho jmenovat, tak bych řekl, že v brance nás drží Soukeník, že velkými osobnostmi jsou Julina a Stojaník, Svou technikou rychlostí a střelbou platí na soupeře Haloda, Ulman či Pulkert a na lavičce své zkušenosti uplatní Zubíček. Ale nerad bych na někoho zapomněl. Futsal je kolektivní hra a každý hráč má v týmu své uplatnění.

Můžete stručně ohodnotit vašeho semifinálového soupeře SC PREMIUM Stonava?

K Premiu není co říct. Je to velké mužstvo s velkými zkušenostmi a řadou výborných individualit. Už několik let zůstává těsně pod vrcholem a bude určitě chtít toho vrcholu dosáhnout. Ostatně stejně jako ostatní mužstva, která se do semifinále probojovala.

S jakou taktikou do zápasu půjdete, případně, jak je na tom váš hráčský kádr, trápí vás nějaká zranění?

Taktiku prozrazovat nebudu, ostatně to je věc trenérů. Doufám, že kádr bude kompletní, v současnosti nás žádná zranění netrápí a doufám, že to vydrží i nadále.

Můžeš sledovat odpověti na tento článek pomocí RSS 2.0 Můžeš zanechat vzkaz , nebo trackback.

Zanechej vzkaz

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Můžete používat následující HTML značky a atributy: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>