Header
Header
Header
Header

Rozhovor na webu ČFSF

Listopad 1st, 2010 | Vloženo Semi do Nezařazeno

Zde je kopie rozhovoru, který můžete najít i na webu federace:

Nebýt odstoupení Benaga, váš celek by Celostátní ligu nehrál. Jak jste dokázali na vzniklou situaci reagovat?

Jak jistě víte, v loňské sezoně jsme s Benagem velmi úzce spolupracovali a byli jsme s panem Simitči i po skončení sezony v kontaktu. Beni chtěl přestěhovat Benago z Moravy do Prahy, což byl vlastně počátek celého problému, protože naši kluci nechtěli hrát domácí zápasy v Praze a proto jsme se rozdělili na Benago Praha a Futsal Zlín. Jakmile jsem se dozvěděl že Beni to bez nás nebude hrát a odstupuje z CL, začal jsem shánět peníze, což byla sysifovská práce a abych se přiznal, ani jsem moc nevěřil že uspěji. Nakonec mi firma SMR Plus přislíbila pokrýt podstatnou část rozpočtu, takže jsem oslovil předsedu ligové komise, jestli by nás nepřijal jako náhradu za odstoupivší Benago Praha. Protože jím oslovení první náhradníci odmítli, měli jsme cestu volnou.

Bylo těžké v tak krátké době sehnat sponzory pro váš tým?

Na tuto otázku jsem již částečně odpověděl. Ano bylo to těžké a bude to do budoucna ještě těžší. Já jsem se vždy snažil udělat něco pro futsal v našem regionu, proto jsem vlastně po rozdělení a odstoupení V okna z CL zajistil na loňskou sezonu Benago a Slavičín (díky Benimu a panu Kosečkovi), a letos jsme založili občanské sdružení Futsal Zlín, které bude hrát pod hlavičkou hlavního sponzora, kterého se podaří sehnat, tedy letos SMR Plus. Před časem hrálo CL 5 mužstev z našeho regionu (Slavičín, Kroměříž, Jestřabí, Luhačovice a Zlín), kde jsou všechna? Je to podle mě škoda.

Jaký je váš hráčský kádr, půjde o známá jména?

Základ budou tvořit známá jména ze Zlína a okolí, mezi kterými jsou i bývalí reprezentanti, například Stojaník, Julina, Soukeník, Pulkert, bratři Zubíčkové, Švach, Hnaníček atd, nemá cenu vyjmenovávat celý kádr, a přibudou k nim nová jména, které jsou zatím neznámá, ale když se podíváte na naše stránky http://futsalzlin.comoj.com/, tak tam najdete třeba jméno Tomáše Halody, který dal ve dvou přípravných zápasech Jerevanu 7 branek.

Domácí turnaje budete hrát ve Zlíně a v  Luhačovicích, jaký divácký zájem v těchto halách čekáte?

S diváckým zájmem to nikdy u nás nebylo slavné. Je tady velká konkurence jiných sportů  a nalákat diváky do haly nebude jednoduché. Chtělo by to zpopularizovat co nejvíce  náš sport v celostátním měřítku, třeba i internetovými přenosy, možná by se pak zájem zvýšil. Cest je určitě více, ale není to jednoduché.

Jaké kluby řadíte jako největší favority na zisk titulu?

Myslím si že odpovědi jako Chemcomex a Stonava už jsou tak zprofanované že je raději ani nebudu říkat. Já osobně bych si přál, aby se špička rozšířila a souboj o titul zdramatizoval a myslím si že je řada družstev která mají ambice se do té špičky dostat. Taky by nebylo na škodu, kdyby ta širší špička ztížila reprazentačním trenérům v dobrém slova smyslu výběr  a přinutila je podívat se dál od Prahy.

A jaké jsou vaše cíle do nové sezóny?

Můj cíl je hlavně zajistit provoz mužstva a jaké jsou cíle kluků? Doufám že ty nejvyšší  :-)

Můžeš sledovat odpověti na tento článek pomocí RSS 2.0 Můžeš zanechat vzkaz , nebo trackback.

Zanechej vzkaz

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Můžete používat následující HTML značky a atributy: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>