Header
Header
Header
Header

Sálovkáři Zlína se vyšvihli za suveréna ligy

Únor 2nd, 2012 | Vloženo Semi do Články z tisku

Zdroj: Zlínský Deník

Zlín – Nováček Celostátní ligy v sálové kopané Jerevan Slavičín to se záchranou myslí naprosto vážně. Na posledním turnaji ve zlínské hale Euronics překonal dokonce i domácí SMR Plus, když získal plný počet šesti bodů. 

Z posledního místa tak ztrácí na Sádek už jen dva body. Zlín před domácím publikem slavil sice jen jednu výhru nad Vamberkem (3:1), přesto se poprvé v sezoně vyhoupl na druhou příčku za pražského mistra Chemcomex.

Domácí sálovkáři zlínského SMR Plus mohli opět žehrat na neproměňování šancí. V souboji s Poličkou neustále tahali za kratší konec provazu. Tomáš Haloda kopal hned dvě penalty, druhý pokus mu ovšem brankář Poličky lapil.

„Není to poprvé, na mistrovství Evropy v národním týmu taky nedal penaltu,“ rýpnul si s úsměvem hrající trenér Zlína Zdeněk Julina. Bod za remízu 2:2 v posledních vteřinách zachraňoval až Ivo Světlík.

„Opět jsme nedokázali proměňovat šance, takže jsme rádi za remízu,“ oddechl si Julina. Podobně si jeho tým počínal proti Vamberku. „Měli jsme perfektní nástup. Už v páté minutě jsme měli vést 5:0, ale ze šancí jsme vytěžili jen jeden gól,“ znovu si posteskl Julina. Jeho tým přesto slavil po výsledku 3:1. „Chtěli jsme poprvé v sezoně získat šest bodů, je to škoda,“ dodal trenér.

Co se nepovedlo krajskému sokovi, dokázal slavičínský Jerevan. V konsolidované sestavě, navíc s brankářskou oporou Gregušiakem v poli, nastřílel soupeřům deset branek.

„Dokázali jsme zabrat v pravý čas. Poslední turnaj se hraje o víkendu u nás a půjde o přímý souboj o záchranu mezi námi a Sádkem. S ním hraje pak i Zlín, tak doufáme, že nám pomůže,“ nadhodil mluvčí klubu Petr Koseček.

Zlín naopak závěrečný turnaj bere jako ostrou průpravu před play off, v němž obhajuje stříbrné medaile. „Chceme navázat na poslední výkony, vyzkoušet si vyšší tempo hry a optimalizovat sestavu na boje ve vyřazovací části,“ prozradil závěrem kouč Julina.

VÝSLEDKY CELOSTÁTNÍ LIGY: SMR Plus Zlín – Polička 2:2 (Haloda, Světlík), Jerevan Slavičín – Polička 4:3 (Macek, Liška, Švach T., Fojtík), SMR Plus Zlín – Vamberk 3:1 (Julina, Chvíla, Hrančík), Jerevan Slavičín – Vamberk 6:2 (Zoubek 2, Both, Fojtík, Švach T., Macek), Klatovy – Stonava 0:2, Chemcomex Praha – Stonava 3:1, Klatovy – Sádek 2:2, Chemcomex Praha – Sádek 5:0, Prachatice – Jilemnice 3:1, Větřní – Jilemnice 10:2.

Zlín: Soukeník – Haloda, Hrančík, Krčmář, Julina, Koiš, Chvíla, Kutra, Ulman, Světlík.

Slavičín: Tyl – Fojtík, Liška, Both, Švach T., Zoubek, Gregušiak, Macek, Šála.

Můžeš sledovat odpověti na tento článek pomocí RSS 2.0 Můžeš zanechat vzkaz , nebo trackback.

Zanechej vzkaz

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Můžete používat následující HTML značky a atributy: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>