Header
Header
Header
Header

Rozhovor pro web ČFSF

Červenec 20th, 2011 | Vloženo Semi do Články z tisku | Zprávy z federace ČFSF

1)      Kdy začnete přípravu?

Příprava začne 1.září, kdy začínají  pravidelné tréninky. Žádných letních turnajů v malé kopané se jako již tradičně neúčastníme.

2)      Odejde vám Švach, Hnaníček a Koseček, jak se s tím vyrovnáte?

Jsou to jistě výborní hráči, zvláště Peťa Švach by se jistě hodil do reprezentace, ale popravdě řečeno jejich návrat do Slavičíma pro nás zase takovou změnu neznamená, protože za nás v minulé sezoně neodehráli jediný zápas. Bylo to způsobeno hlavně soukromými důvody Petra Švacha kdy nemohl cestovat po celé republice. Větší ztrátou by pro nás bylo, kdyby ukončili kariéru Ondra Stojaník a Ivo Světlík, ale snad k tomu nedojde.

3)      Máte nějaké posily?

Zatím jsme nikoho neoslovili ale na první tréniky budou pozváni někteří noví hráči a uvidí se jak se budou jevit.

4)      Co sponzoři?

Se sponzory je vždycky problém, bohužel žádný sport se nedá dělat bez peněz. Proto     bych pochopil Běloves že odstoupí z ligy protože nesežene peníze a má problémy dát  dohromady mužstvo. To se může stát každému (snad až na Chemcomex :-) ), ale to   jakým způsobem to náchodští udělali a že najednou na FIFA futsal peníze i hráče mají, mi připadá jako podraz a i když jsem proti nějakému rozdávání pokut, tak v tomto případě by se to nějak řešit mělo. Už jenom proto, aby se to nestalo precedentem.

Ale zpět k nám- máme od našeho hlavního sponzora SMR Plus slíbenou podporu ve stejné výši jako loni, takže by jsme se snad neměli dostat do finančních problémů.

5)      Jak hodnotíte loňský úspěch?

Účast ve finále a nakonec 2. místo je jistě velký úspěch a myslím že by to za úspěch považoval snad každý (až na Chemcomex :-) ) Považujeme se za nástupce VŠSK Zlín, Vokno Kroměříž a Benago Slavičín , takže v posledních letech jsme se vždy pohybovali v horních patrech tabulky, ale tentokrát to bylo poprvé opravdu jako Futsal Zlín bez různého spojování s někým jiným, takže si toho opravdu velmi ceníme.

6)      Kde budete hrát utkání?

Domácí utkání budeme hrát v hale Euronics ve Zlíně a Radostova v Luhačovicích.

7)      Do dvojičky půjdete se Slavičínem, jak to vidíte?

Myslím si že čím silnější soupeř ve dvojičce, tím lepší, protože soupeře víc unaví a případně i psychicky ho může trochu nalomit (pokud ho porazí) ale i naopak ho může povzbudit pokud s ním prohraje. A já si myslím že Jerevan bude silný soupeř. Ale to není podstatné, výsledky budou záležet hlavně na našich výkonech. Zanedbatelná není ani vzdálenost na dojíždění, i když předseda ligové komise se snažil tyto věci zohlednit a naježděné kilometry všem aspoň  podle možností srovnat, nikdy to nejde úplně.

8)      Co PMEZ a vaše účast v něm?

Jsme rádi že jsme se probojovali do mezinárodních pohárů, ale naše účast v něm bude záviset na tom jak na ni seženeme finance.

9)  Máte hráče pro repre do 21 let?

Výběr hráčů samozřejmě záleží na trenérech, ale doporučili jsme jim Tomáše Halodu, který se dlouho pohyboval na předních místech v tabulce střelců CL a jen nemoc po novém roce mu zabránila bojovat o její čelo až do konce.

9)      Jak vidíte budoucnost sálovky na Zlínsku?

To je těžko říct, budoucnost celé sálovky hodně  záleží na penězích bez kterých se to hrát nedá. Bylo by dobré najít silného sponzora celé ligy, který by mohl ligovým mužstvům trochu ulehčit. Co se týká Zlínska má tady sálovka velkou tradici a bylo by jen dobře, kdyby se podařilo opět spojit s mužstvy p Kopeckého, která odešla ke konkurenčnímu FIFA futsalu.

Můžeš sledovat odpověti na tento článek pomocí RSS 2.0 Můžeš zanechat vzkaz , nebo trackback.

Zanechej vzkaz

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Můžete používat následující HTML značky a atributy: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>