Header
Header
Header
Header

Futsalisté se vrátili z Kolumbie s 10. místem

Březen 31st, 2011 | Vloženo Semi do Zprávy z federace ČFSF

REGION: Hráč FS SMR Plus Zlín Stojaník se blýskl na mistrovství brankou do sítě Mexika

Region Valašsko 30.03.2011

Uplynulou neděli skončil v jihoamerické Kolumbii jubilejní X. světový šampionát v sálovém fotbalu – futsalu, kterého se účastnilo 16 týmů. Česká futsalová reprezentace skončila svoji pouť už v základní skupině. Nejříve Češi hladce přehráli Mexiko v poměru 4:0, když jeden zápis do listiny střelců si připsal i bývalý hráč slavičínského Jerevanu Onřej Stojaník. Ve druhém utkání proti obhájcům prvenství z Paraguaye nebyl český tým daleko od senzace, když po velkém boji podlehl jihoameričanům 1:2. Toto utkání však stálo český celek mnoho sil a na druhý den v rozhodujícím zápase o postup ze skupiny proti Venezuele jim došla tak říkajíc potřebná štáva.Byla z toho vysoká porážka 1:5 a vyřazení již v základní části Mistrovství světa.

Futsalová reprezentace ještě zůstala v Bogotě, kde odehrála mezistátní utkání s Uruguayí, kterou porazila 5:3. Poté ještě Češi sehráli dvě modelovaná utkání s místními profesionálními celky.

Samotné MS přineslo neskutečné divácké návštěvy a především vítězství domácí týmu. Ten předváděl skvělý futsal a ve svém středu měl i nejlepšího střelce MS Johna Pinillu (hraje profesionálně futsal v Itálii). Ve finále přehráli Kolumbijci suverénně Paraguayce, v duelu o 3. místo porazila Argentina ruskou sbornou komandu – více o šampionátu najdete zde

Samotnému finálovému utkání přihlíželo v Bogotě 10. 000 diváků a přítomen byl i kolumbijský prezident Juan Manuel Santos. Příští MS se bude konat v roce 2015 a proběhne v některé z evropských zemí.

Záběry s finálového utkání Kolumbie vs Paraguay si můžete prohlédnout zde

Můžeš sledovat odpověti na tento článek pomocí RSS 2.0 Můžeš zanechat vzkaz , nebo trackback.

Zanechej vzkaz

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Můžete používat následující HTML značky a atributy: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>