Header
Header
Header
Header

Sálovkáři Zlína smetli Vamberk

Únor 23rd, 2011 | Vloženo Semi do Články z tisku

Zlínský Deník – 22.2.2011 16:33

Autor: Petr Fojtík

Zlín – Tohle byla rázná odpověď. Po nepřesvědčivých výkonech ze závěru základní části a porážce 2:3 v prvním čtvrtfinále play off Celostátní ligy ve Vamberku vyhráli sáloví fotbalisté SMR Plus Zlín domácí odvetu 8:1 a postoupili do finálového turnaje.

„Chtěli jsme se vrátit na vítěznou vlnu a dát všem pochybovačům a nepřejícím najevo, že třetí místo po základní části nebylo náhodné,“ uvedl hrající trenér Zdeněk Julina.

Vyhecovaný domácí celek začal v luhačovické hale plnit roli favorita už ve 40. vteřině, kdy Stojaník smazal manko z prvního střetnutí. O svém jednoznačném vítězství rozhodl Zlín v rozmezí 15. až 17. minuty, kdy třemi slepenými trefami stanovil poločasové skóre 5:0. Střelecky se v utkání blýskl čtyřmi zásahy do černého Haloda, dva přidal Haloda a účet duelu uzavřel sám Julina.

„Dobře jsme se na soupeře připravili a všichni kluci dodrželi taktické pokyny. I z pozitivních ohlasů z hlediště to byl z naší strany nejpodařenější zápas sezony,“ těšilo Julinu, jemuž vydatně pomáhali jeho asistent Josef Zubíček a manažer týmu Josef Soukeník.

I přes splnění předsezonního cíle nechce Zlín zůstat u semifinále, ve kterém se potká se Stonavou. „Oba vzájemné zápasy v základní části jsme sice prohráli, vždy ale rozhodoval jeden gól. Byly to takticky hodně svázané duely s málem šancí a branek,“ upozornil Julina. Výsledky 1:2 a 0:2 mu dávají za pravdu.

Pokud vše dopadne dobře, mohl by mít navíc celek SMR Plus ve finálovém turnaji výhodu vlastního prostředí. Jako jediný ze čtyř semifinalistů totiž zvažuje pořadatelství. Druhý březnový víkend (12. a 13.) by se hrálo v Luhačovicích.

„Potřebujeme ale čtyřicet tisíc korun. Část peněz půjde na pokrytí živého vysílání celého finálového turnaje na internetu,“ upozornil Zdeněk Julina, který má při skladbě mužstva z čeho vybírat. „Měli jsme na čtvrtfinále devatenáct hráčů a hrát mohlo jen dvanáct. Podobné to bude i v semifinále,“ věří zlínský trenér.

SMR PLUS ZLÍN – VAMBERK 8:1 (6:1)

Sestava a branky Zlína: Soukeník, Zelík – Stojaník 1, Pulkert, Julina 1, Velev, Světlík, Hrančík, Haloda 4, Ulman 2, Kutra, Krčmář. Trenéři: Julina, Zdeněk a Josef Zubíčkovi. 1. zápas 2:3, postupuje Zlín.

Další výsledky: Chemcomex Praha – Prachatice 3:2 (3:1), Stonava – Klatovy 4:1 (3:1), Polička – Jilemnice 6:2 (5:2).

http://zlinsky.denik.cz/fotbal_region/salovkari-zlina-smetli-vamberk20110221.html

Můžeš sledovat odpověti na tento článek pomocí RSS 2.0 Můžeš zanechat vzkaz , nebo trackback.

Zanechej vzkaz

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Můžete používat následující HTML značky a atributy: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>