Header
Header
Header
Header

Vamberk v odvetě jednogólový …

Únor 23rd, 2011 | Vloženo Semi do Nezařazeno

Rychnovský Deník – 22.2.2011 12:02

FUTSAL: Vamberk v odvetě jednogólový náskok neuhlídal

Vamberk – Bomby k tyči obsadily v letošním ročníku celostátní ligy futsalu – sálového fotbalu konečné šesté místo, nyní je čeká pohárová soutěž.

Sen o postupu do finálového turnaje celostátní ligy futsalu – sálového fotbalu se hráčům týmu Bomby k tyči Vamberk rozplynul v odvetném čtvrtfinálovém utkání v Luhačovicích, kde podlehli SMR Plus Zlín vysoko 1:8. Účast v play off a konečné šesté místo mezi elitou, to je však nesporným úspěchem kolektivu z rychnovského okresu.

Čtvrtfinále play off – 2. zápas

SMR Plus Zlín – Bomby k tyči Vamberk 8:1 (6:1).

Branky: Haloda 4, Ulman 2, Stojaník, Julina – Michalčák. Rozhodčí: Hladík, Tománek. Bomby k tyči Vamberk: Morong, Vych – Bělka, Páral, Kaplan, Potužník, Kuhn, Chochola, Souček, Dostál, Michalčák, Mráz. První zápas: 2:3. Do finálového turnaje postupuje Zlín.

Domácí mužstvo SMR Plus Zlín si zvolilo pro své domácí utkání sportovní halu v Luhačovicích, kde mělo za úkol smazat jednobrankové manko z prvního čtvrtfinálového utkání s týmem Bomby k tyči Vamberk. To se domácím podařilo již ve čtyřicáté vteřině utkání, kdy otevřel skóre Stojaník – 1:0. V 5. minutě po rychlé útočné akci hostujícího týmu obdržel zlínský gólman žlutou kartu za hraní rukou mimo brankoviště. Hosté ovšem z následné standardní situace branku neohrozili. O minutu později si domácí dobrou kombinací před brankovištěm vytvořili šanci, ale následnou střelu hostující brankář skvělým zákrokem vyrazil na roh. Po jeho rozehrání skončil míč na tyči.

Vamberečtí v 9. minutě přečíslili domácí obranu, jenže samostatný únik ztroskotal na špatné finální přihrávce a míč skončil v zámezí. V 11. minutě domácí Haloda přebral přihrávku na své polovině hrací plochy, využil prostor k samostatnému úniku a střelou k tyči zvýšil na 2:0.

Ve 14. minutě nadějnou akci Zlína zastavili hosté jen za cenu faulu, následná střela ze standardní situace měla razanci i směr, ale brankář hostí si s ní poradil. Domácí udeřili mezi 15. až 18. minutou, kdy vsítili čtyři góly, čímž utkání rozhodli. Hosté upravili hrozivě vypadající skóre v 18. minutě zásluhou Michalčáka, jenž se trefil přímo z rozehrávky – 6:1. Zlínští futsalisté v prvním poločase převyšovali svého soupeře herně i střelecky, jejich vedení bylo zasloužené.

Po přestávce po rychlé akci Haloda zvýšil střelou do opuštěné branky na 7:1. Ve 28. minutě si zlínští hráči na brankovišti položili gólmana a do prázdné branky upravili na 8:1.

Hosté druhý poločas odehráli uvolněně, s vědomím, že již nic nemohou ztratit. Vytvořili si několik brankových příležitostí, ale ani ty nejvyloženější neproměnili. Zápas skončil jasným vítězstvím SMR Plus Zlín, který si vybojoval postup do finálového turnaje, v němž se střetne nejlepší čtyřka.

„Divácká kulisa byla fantastická, fandilo se na obou stranách. Musím pochválit i naše fanoušky, kteří podporovali hráče i za nepříznivého stavu až do konce utkání. Soupeř byl zkrátka lepší. My jsme cíl, který jsme si dali před sezonou – udržení v celostátní lize – splnili. Účast v play off byla odměnou za dobré výkony v průběhu sezony,“ sdělil Milan Jedlička, vedoucí mužstva Bomby k tyči Vamberk.

Sezona však pro mužstvo ještě nekončí. Již v neděli 27. února se zúčastní pohárového turnaje v Poličce, kde se utkají s celky FS Sádek, Novabrik Polička a Jokers Polička. V sázce je postup do celostátního pohárového finále.

Další výsledky odvetných čtvrtfinálových zápasů play off: Chemcomex Praha – SK Strabag Lubryco Prachatice 3:2 (první zápas 3:1), SC Premium Stonava – SF Trivel Klatovy 4:1 (první zápas 3:1), VPS Novabrik Polička – SK Sico Jilemnice 6:2 (první zápas 5:2).

http://rychnovsky.denik.cz/ostatni_region/futsal-vamberk-v-odvete-jednogolovy-naskok20110222.html

Můžeš sledovat odpověti na tento článek pomocí RSS 2.0 Můžeš zanechat vzkaz , nebo trackback.

Zanechej vzkaz

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Můžete používat následující HTML značky a atributy: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>