Header
Header
Header
Header

Ry Deník – Vamberk by se rád přiblížil…

Únor 11th, 2011 | Vloženo Semi do Nezařazeno

FUTSAL: Vamberk by se rád přiblížil kýženému postupu

Rychnovský Deník – 11.2.2011 10:07

Vamberk – Bomby k tyči zahájí čtvrtfinále vyřazovací části proti Zlínu utkáním v Rokytnici v Orlických horách.

Celostátní liga futsalu – sálového fotbalu vstoupí o víkendu do vyřazovací části. Tým Bomby k tyči Vamberk se ve čtvrtfinále utká s mužstvem SMR Plus Zlín. První utkání se odehraje v sobotu 12. února od 16 hodin v hale ZŠ Rokytnice v Orlických horách, odveta se uskuteční v sobotu 19. února od 11 hodin v Luhačovicích.

„Čtvrtfinálová série se hraje na dvě utkání dvakrát 20 minut čistého času. V případě, že po skončení druhého poločasu druhého utkání dojde ke shodnému počtu bodů a skóre, utkání se prodlužuje o dvakrát pět minut se změnou branek a bez přestávky. Pokud bude i po prodloužení nerozhodný výsledek budou se kopat penalty do určení vítěze čtvrtfinále,“ přiblížil postupový klíč Milan Jedlička, vedoucí mužstva Bomby k tyči Vamberk.
Pohled do historie

Mužstvo Bomby k tyči Vamberk se dříve jmenovalo Hřbitov Vamberk, současný název vznikl v roce 2009. Historie futsalu ve Vamberku se datuje od roku 1984. Od roku 1992 se sálová kopaná hrála na okresní, od roku 2003 na krajské úrovni. Velkých úspěchů dosáhl tým v sezoně 2005/2006, kdy vyhrál krajskou ligu a uspěl v kvalifikaci o celostátní ligu. Z důvodu velkých finančních nákladů na celostátní soutěž ovšem Vamberk působil nadále v krajské lize, kterou během posledních šesti let třikrát vyhrál.
Hlavní cíl již splnili

Loni Vamberk vybojoval postup do celostátní ligy, kde jako nováček svými výkony příjemně překvapil. Na začátku soutěže si funkcionáři a hráči stanovili hlavní cíl, a sice udržet soutěž i pro příští sezonu. Dané mety bylo dosaženo, přičemž postup do čtvrtfinále je nad očekávání.

Vamberečtí futsalisté si pro play off přáli co nejpříjemnějšího soupeře, což se snad v případě Zlína splnilo. Moravané jsou také nováčkem soutěže, ale mají ve svém středu zkušené hráče.

„Je to určitě hratelný soupeř. V základní části jsme první utkání prohráli o branku (2:3), ve druhém jsme protivníka přehráli (4:1). Nastoupíme v kompletním složení. Hráči si věří a pro postup mezi nejlepší čtyři mužstva udělají maximum,“ burcuje Milan Jedlička.
Vizitka soupeře

Družstvo SMR Plus Zlín je sice nováčkem soutěže, ale řada jeho hráčů již dlouhá léta celostátní ligu hraje. Zlín je proto pokračovatelem tradice sálového fotbalu v tamním regionu.

Na jeho soupisce najdeme řadu hráčů, kteří dříve působili v týmech Jerevan a Benago Slavičín či Kopminte Jestřabí. Hráči jako Julina, Stojaník nebo Soukeník mají dokonce reprezentační zkušenosti. O Zlínu se tedy jako o pravém nováčkovi soutěže nedá příliš hovořit. SMR Plus Zlín si v dosavadním průběhu soutěže nevedl špatně, o čemž svědčí jeho třetí místo v konečném pořadí.

Můžeš sledovat odpověti na tento článek pomocí RSS 2.0 Můžeš zanechat vzkaz , nebo trackback.

Zanechej vzkaz

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Můžete používat následující HTML značky a atributy: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>