Header
Header
Header
Header

Rozhovor s p. Lumírem Kopeckým

Leden 11th, 2011 | Vloženo Semi do Nezařazeno

Přinášíme zajímavý rozhovor s panem Kopeckým ohledně jeho „spokojenosti“ s fungováním kraje ve FIFA futsalu, převzatý z webu Futsal-zlínsko.

Na slovíčko s předsedou………..

Před koncem roku 2010,po několika málo měsících pod hlavičkou Futsalu – FIFA a odehraných kolech soutěží v kraji, jsem oslovil předsedu zlínské oblasti,pana Lumíra Kopeckého aby odpověděl na několik otázek. Nyní přináším tento rozhovor.

Od letošní sezóny čekala týmy z kraje zásadní změna, přechod soutěží z Futsalu – sálového fotbalu pod Futsal – FIFA ?

Z důvodu ulehčení přechodu týmům byl ponechán v kraji naprosto stejný systém soutěží. Mužstva měla před soutěží zaslat vyplněný tiskopis k registraci mužstva pod Futsal FIFA a zároveň vyplněný tiskopis registrace hráče s přiloženou fotografií. To však byl asi nadlidský úkol pro všechny týmy. Ani jeden to neprovedl bez chyby nebo v termínu. Proto jsem doplňoval a přepisoval soupisky za týmy. Vše odcházelo na ČMFS. Bohužel se vracelo řada tiskopisů s dovětkem, že hráči jsou registrování v jiném oddíle, nebo mají špatná rodná čísla. Tím začalo kolečko znova. Jmenovaní hráči nevědí, že jsou již registrováni. Většinou jde o pozůstatek ze studentských let a oddíly již neexistují, nehrají soutěže, ale přesto hráč má registraci! Dohledat zástupce dřívějšího oddílu, aby dal potvrzení o tom, že oddíl a tým již není, je velice složité. Rovněž je nutné hlásit přestupy a za ty se platí velké peníze. Je to velký zmatek, který se snažím řešit v klidu a včas, přesto to nejde.

Jak byla přijata v kraji změna a přechod soutěží a organizace ze SSF ČR Futsal pod ČMFS a Futsal – FIFA ?

Po ukončení letošní sezóny chci svolat VH s programem a jedním bodem – zůstat ve Futsalu – FIFA a nebo odejít zpět do Futsalu – sálového fotbalu? Můžu nyní zcela jasně sdělit poznatek z uplynulé doby a části odehrané sezóny. Nenašel bych zatím mužstvo, které by chtělo zůstat u Futsalu – FIFA.

Co obnášela změna pro přípravu ročníkuv novém svazu ?

Zásadní změna pro týmy je částečně vysvětlena v mé odpovědi na první otázku. Pro mojí osobu po 36 letech bylo vše nové. Nejsložitějčí pak přímo komunikace s vedením Futsalu – FIFA. Nejvíce jsem nalezl pochopení a podporu u pana Pavla Nepila, před jehož prací smekám. Ať byla naše práce po šestatřicet let ve svazu jakákoliv, tak se nikdy nestalo, aby mužstva před soutěží neměla k dispozici pravidla soutěže a řády. Při přípravě letošního ročníku jsem byl ujištěn, že obdržíme brožuru nových pravidel a řádů od KM ČMFS. Bohužel zůstalo jen u slibů. Jak pak mohlo asi probíhat školení rozhodčích ?! První kola soutěží se odehrála bez pravidel a řádů. Pravidla nebylo možné stáhnout ani z webových stránek Futsalu – FIFA. Údajně se upravovala podle Evropy. V kraji je pak povinností vyškolit a zapracovat nové rozhodčí za odešlé osobnosti na tomto postu.

Jak se zaběhla soutěž v kraji ?

Lze odpovědět krátce a výstižně. Nezaběhla.

Jaká je spolupráce s vedením Futsalu – FIFA ?

Bohužel špatná mimo pana Nepila, který je však vytížen a prakticky nedostižný. Očekával jsem úplně něco jiného.

Je tento krok a účast v soutěžích Futsalu -¨FIFA lepším než v rozděleném svazu sálového fotbalu – futsalu ?

Není. Je katastrofální.

Jak vidíš budoucnost kraje v této organizaci a soutěžích ?

Zatím špatně.

S jakým předsevzetím vstupuješ do Nového roku ?

Předsevzetí do Nového roku si nikdy nedávám.

Děkuji za rozhovor.

Můžeš sledovat odpověti na tento článek pomocí RSS 2.0 Můžeš zanechat vzkaz , nebo trackback.

1 odpověď

  • Semi says:

    Tak když nám to tady tak hezky pan Kopecký popsal, tak by ještě mohl vrátit naše startovné do soutěže SSF, která se neuskutečnila jak sám přiznává. 😀

    Nevíte v jakém je to stavu?



Zanechej vzkaz

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Můžete používat následující HTML značky a atributy: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>